Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Alphaville - "Big In Japan"

 

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το 1ο και πιο πετυχημένο άλμπουμ των Γερμανών Alphaville που περιείχε τις μεγάλες τους επιτυχίες "Sounds Like a Melody", "Forever Young"1 και φυσικά το κλασσικό "Big In Japan" που έγινε top-10 σε όλο τον κόσμο εκτός από ΗΠΑ και Καναδά λόγω των στίχων του.

 

 

Σαν Σήμερα

Mike Oldfield - "Moonlight Shadow"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1983 σκαρφαλώνει στο νούμερο 4 του Βρετανικού Chart το πιο πετυχημένο single του πρωτοπόρου της ηλεκτρονικής μουσικής Mike Oldfield. Το "Moonlight Shadow" με την φωνή της σκωτσέζας Maggie Reilly λίγες μέρες αργότερα ανέβηκε στο νούμερο 1 της Ευρώπης.

 

 

Σαν Σήμερα

Alphaville - "Big In Japan"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1984 κυκλοφόρησε στην Γερμανία το πρώτο single των Alphaville. Το "Big In Japan" μέσα σε λίγες μέρες έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη ενώ λίγο αργότερα το διασκεύασε στα Γερμανικά η συμπατριώτισσά τους Sandra πριν γίνει διάσημη και πουλησε... 125 δισκάκια.

 

 

Σαν Σήμερα

Europe - "The Final Countdown"

 

Σαν σήμερα το 1987 το νούμερο 1 τραγούδι στην Ισπανία και όλη την Ευρώπη ήταν το "The Final Countdown" των Σουηδών ροκάδων Europe. Ο μόνος από το συγκρότημα που πίστεψε ότι θα γίνει επιτυχία ήταν ο τραγουδιστής Joye Tempest που το έγραψε κιόλας. Οι υπόλοιποι δεν ήθελαν καν να μπει στο άλμπουμ!

 

 

Σαν Σήμερα

Pet Shop Boys - "Always On My Mind"

 

Σαν σήμερα το 1988 το νούμερο 1 τραγούδι στη Γερμανία και όλη την Ευρώπη ήταν η διασκευή που έκαναν οι Pet Shop Boys στο κλασσικό "Always On My Mind" που είπε πρώτος το 1969 ο BJ Thomas αλλά έγινε γνωστό το 1972 από τον Elvis Presley και το 1982 απο τον Willie Nelson.

 

 

Σαν Σήμερα

Enigma - "Sadeness Part One"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1991 το δημοφιλέστερο τραγούδι στην Γερμανία ήταν το "Sadeness Part One" των Enigma δηλαδή του Michael Cretu και της Sandra. Τρεις μέρες αργότερα ανέβηκε και στην 1η θέση της Μεγάλης Βρετανίας και στο Ευρωπαϊκό chart.