Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Bryan Adams - "Heaven"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1985 το νούμερο 1 τραγούδι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν το "Heaven" του Καναδού Bryan Adams. Άλλη μια περίπτωση όπου ο τραγουδιστής δε θέλει να περιλάβει ένα single στο άλμπουμ του, έπειτα το βάζει με το ζόρι και τελικά γίνεται μεγάλη επιτυχία. Περιέργως στη Μεγάλη Βρετανία πάτωσε.

 

 

Σαν Σήμερα

USA for Africa - "We Are the World"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1985 ανεβαίνει στο νούμερο ένα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής το φιλανθρωπικό "We Are the World" που τραγούδησαν μερικοί από τους πιο διάσημους τους Αμερικανούς τραγουδιστές. Μεγάλη απούσα η Madonna η οποία δεν προσκλήθηκε γιατί θεωρούνταν περαστική. Καρμικά όμως το single που έριξε το "We Are the World" από την κορυφή ήταν το καινούργιο της single, "Crazy for You".

 

 

Σαν Σήμερα

Foreigner - "I Want to Know What Love Is"

 

Αυτήν την εβδομάδα του 1985 το νούμερο 1 single στην Σουηδία ήταν η 3η και τελευταία μεγάλη επιτυχία των Αμερικανών Foreigner που πέρασε από την κορυφή όλων των μεγάλων αγορών τότε. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τραγουδιού ηταν η gospel χορωδία στον επίλογο.

 

 

Σαν Σήμερα

Modern Talking - "You're My Heart, You're My Soul"

 

Σαν σήμερα ανεβαίνει στο νούμερο ένα της Γερμανίας το δημοφιλέστερο τραγούδι της ευρωπαϊκής ποπ μουσικής του 1985. Το "You're My Heart You're My Soul" άργησε πολύ να γίνει επιτυχία αφού είχε κυκλοφορούσε 6 μήνες πριν. Τα επόμενα χρόνια το γερμανικό ντουέτο θα γνωρίσει μεγάλες δόξες σε όλο τον κόσμο.

 

Σαν Σήμερα

Tears For Fears - "Shout"

 

Σαν σήμερα το 1985 κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία το 2ο album των νεορομαντικών Tears For Fears. Το "Songs From the Big Chair" είναι από τα καλύτερα pop album της δεκαετίας, πούλησε σαν τρελό και έβγαλε 2 τεράστιες επιτυχίες. Το "Everybody Wants to Rule the World" και το επικό "Shout". Νούμερο 1 και τα δύο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

 

Σαν Σήμερα

George Michael - "Careless Whisper"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1985 ανεβαίνει στο νούμερο 1 των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι των 80s μετά το Billie Jean. Το "Careless Whisper" του George Michael γράφτηκε από τον ίδιο και το έτερον του ήμισυ από τους Wham σε μία μέρα, αλλά η παραγωγή της ηχογράφησης κράτησε πάνω από 6 μήνες προσπαθώντας να βρεθεί ο κατάλληλος μουσικός για να παίξει το διάσημο σαξόφωνο της εισαγωγής.