Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Eurythmics - "Here Comes the Rain Again"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1984 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας το 3ο album των Eurythmics. Το "Touch" περιείχε 3 μεγάλες επιτυχίες τους. Το "Who's That Girl", το "Right By Your Side" και φυσικά το περίφημο "Here Comes the Rain Again" στο μαγικό κλίμα του οποίου συνεβαλε και Βρετανική Φιλαρμονική Ορχηστρα.

 

 

Σαν Σήμερα

Van Halen - "Jump"

 

Σαν σήμερα το 1984 κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ένα από τα πιο πετυχημένα album της mainstream rock των 80s.

 

Το "1984" των Van Halen με την τεράστια νούμερο ένα επιτυχία Jump.

 

Σαν Σήμερα

Harold Faltermeyer - "Axel F"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1984 η νούμερο 1 ταινία στο αμερικανικό box office ήταν η κλασσική κωμωδία "Ο Μπάτσος του Μπέβερλυ Χιλς" με τον Eddie Murphy.

 

Εξίσου πετυχημένο ήταν και το sountrack που έβγαλε δύο μεγάλες επιτυχίες: Το "The Heat Is On" με τον Glenn Frey και το ορχηστρικό "Axel F" με τον γερμανό Harold Faltermeyer που ήταν για χρόνια συνεργάτης του Giorgio Moroder.  

 

Σαν Σήμερα

Madonna - "Like a Virgin"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1984 κυκλοφόρησε το album που καθιέρωσε τη Madonna. Το "Like a Virgin" ηχογραφήθηκε όσο πουλούσε ακόμα το προηγούμενο album της και ήταν σε παραγωγή του Nile Rogers των Chic και πληρώθηκε αδρά γι αυτό. 

 

Την ίδια ημέρα μπήκε και στα singles το ομώνυμο τραγούδι. Λίγο αργότερα θα πήγαινε κι αυτό νούμερο 1.