Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Bob Marley - "Is This Love"

 

Σαν σήμερα το 1984 παραμένει για 2η εβδομάδα (από τις 12 συνολικά) στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας ένα από τα εμπορικότερα άλμπουμ όλων των εποχών. Το "Legend" του Bob Marley και των Wailers ήταν συλλογή των μεγαλύτερων επιτυχιών του διάσημου Τζαμαϊκανού που είχε πεθάνει τρία χρόνια νωρίτερα.

 

Σαν Σήμερα

Laura Branigan - "Self Control"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1984 μπαίνει στα 100 πρώτα της Αμερικής ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια της δεκαετίας. Το "Self Control" με την Laura Branigan ήταν διασκευή της επιτυχίας του Ιταλού Raff. Δεν πήγε στο νούμερο 1 γιατί εκείνη την περίοδο γινόταν κυριολεκτικά χαμός από πολύ καλά singles όπως του Prince, του Springsteen των Duran Duran κλπ.

 

 

Σαν Σήμερα

INXS - "Original Sin"

 

Σαν σήμερα το 1984 ανεβαίνουν στο νούμερο 1 της πατρίδας τους οι Αυστραλοί INXS με το τέταρτο άλμπουμ της καριέρας τους. Ήταν σε παραγωγή του Αμερικανού Nile Rodgers και η πρώτη προσπάθεια του συγκροτήματος να κάνει διεθνή καριέρα, κυρίως με το "Original Sin".

 

 

Σαν Σήμερα

Scorpions - "Still Loving You"

 

Σαν σήμερα το 1984 κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία το 9ο και πιο πετυχημένο άλμπουμ των Γερμανών Scorpions, "Love at First Sting". Εκεί ακούστηκαν 3 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Το "Rock You Like a Hurricane", το "Big City Nights" και φυσικά το "Still Loving You".

 

 

Σαν Σήμερα

Alphaville - "Big In Japan"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1984 κυκλοφόρησε στην Γερμανία το πρώτο single των Alphaville. Το "Big In Japan" μέσα σε λίγες μέρες έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη ενώ λίγο αργότερα το διασκεύασε στα Γερμανικά η συμπατριώτισσά τους Sandra πριν γίνει διάσημη και πουλησε... 125 δισκάκια.

 

 

Σαν Σήμερα

Eurythmics - "Here Comes the Rain Again"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1984 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας το 3ο album των Eurythmics. Το "Touch" περιείχε 3 μεγάλες επιτυχίες τους. Το "Who's That Girl", το "Right By Your Side" και φυσικά το περίφημο "Here Comes the Rain Again" στο μαγικό κλίμα του οποίου συνεβαλε και Βρετανική Φιλαρμονική Ορχηστρα.