Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Stephanie Grimaldi - "Ouragan"

 

Σαν σήμερα το 1986 παραμένει για 6η συνεχόμενη εβδομάδα στο νούμερο 1 της Γαλλίας η προσπάθεια της πριγκίπισσας του Μονακό να γίνει ποπ σταρ. Η Stephanie Grimaldi και το "Uragan" σάρωσαν εκείνο το καλοκαίρι όλη την Ευρώπη και στην Γαλλία ήταν το πρώτο single που παρέμεινε για δέκα εβδομάδες στην κορυφή !

 

 

Σαν Σήμερα

Ten Sharp - "You"

 

Σαν σήμερα το 1991 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Γαλλίας το ολλανδικό ντουέτο Ten Sharp με το περίφημο "You". Μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία που έφτασε και στο τοπ 10 της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1999 η εισαγωγή του τραγουδιού ακούστηκε στο σουξέ της Jennifer Lopez , "If You Had My Love".

 

 

Σαν Σήμερα

John Travolta & Olivia Newton John - "You Are the One That I Want"

 

Σαν σήμερα το 1978 παρέμενε για 14η εβδομάδα στο νούμερο 1 της Γαλλίας το βασικό τραγούδι από την κινηματογραφική μεταφορά του musical Grease.

 

Η ταινία έσπαγε ταμεία παντού αλλά οι Γάλλοι ξεπέρασαν όλα τα ρεκόρ με ατέλειωτες ουρές στις αίθουσες. Το "You Are the One That I Want" με τα είδωλα της εποχής Olivia Newton John και John Travolta ήταν ένα από τα δύο τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την ταινία.

 

Σαν Σήμερα

Christophe - "Aline"

 

Σαν σημερα το 1979 το νούμερο 1 τραγούδι στην Γαλλία ήταν το περίφημο Aline του Christophe. Αυτή ήταν η 2η φορά που το τραγούδι αυτό κατακτούσε την κορυφή.

 

Η 1η του ήταν όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1965. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα κι ενώ η καριέρα του Christophe είχε πάρει την κατηφόρα, η εταιρία του εκμεταλλευόμενη την επιστροφή της μόδας του 60, έβγαλε πάλι στην αγορά το single. Τελικά και τις δύο φορές πούλησε από ένα εκατομμύριο δισκάκια κι έγινε ένα από τα πιο γνωστά γαλλικά τραγούδια.