Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Michael Sembello - "Maniac"

 

Σαν σήμερα το 1954 γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής Michael Sembelo τον οποίο γνωρίσαμε όλοι το 1983 με το single "Maniac" από το soundtrack της ταινίας "Flashdance" που συμπτωματικά κυκλοφόρησε στην πατρίδα του την εβδομάδα των γενεθλίων του.

 

Το Maniac πήγε στο νούμερο 1 και πούλησε τρελά αλλά δυστυχώς δεν τον ξανακούσαμε σε κάτι αξιόλογο.

 

 

Σαν Σήμερα

Supertramp - "The Logical Song"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1979 το νούμερο 1 album στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν το ιστορικό "Breakfast In America" των Βρετανών Supertramp. Εκεί ακούστηκε και το πιο πετυχημένο τους single, το "The Logical Song" το οποίο στην Ελλάδα έγινε κάτι σαν εθνικός ύμνος εκείνη την χρονιά.

 

 

Σαν Σήμερα

Laura Branigan - "Self Control"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1984 μπαίνει στα 100 πρώτα της Αμερικής ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια της δεκαετίας. Το "Self Control" με την Laura Branigan ήταν διασκευή της επιτυχίας του Ιταλού Raff. Δεν πήγε στο νούμερο 1 γιατί εκείνη την περίοδο γινόταν κυριολεκτικά χαμός από πολύ καλά singles όπως του Prince, του Springsteen των Duran Duran κλπ.

 

 

Σαν Σήμερα

Falco - "Rock Me Amadeus"

 

Σαν σήμερα το 1986 παρέμενε για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο μόνος γερμανόφωνος τραγουδιστής που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Ο Αυστριακός Falco και το "Rock Me Amadeus" κατέκτησαν και τη Μεγάλη Βρετανία λίγο αργότερα όπως και όλο τον κόσμο.

 

 

Σαν Σήμερα

Heart - "All I Wanna Do Is Make Love to You"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1990 κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η διασκευή που έκαναν οι Heart στο τραγούδι του Doby Gray από το 1979, "All Ι wanna Do Is Make Love to You". Οι αδελφές Wilson που ήταν στην ουσία όλο το γκρουπ έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι το είπαν με το ζόρι μετά από πίεση της εταιρίας τους και μέχρι σήμερα δεν το τραγουδάνε στις συναυλίες τους. Πάντως έγινε μεγάλη πλατινένια επιτυχία και ένα από τα κλασσικά της δεκαετίας.

 

Σαν Σήμερα

Joan Jett - "I Love Rock n' Roll"

 

Σαν σήμερα το 1982 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Αμερικής η διασκευή που έκαναν η Αμερικανίδα Joan Jett και οι Blackhearts στο τραγούδι των Βρετανών Arrows από το 1975, "I Love Rock n' Roll". Έμεινε 7 εβδομάδες στην κορυφή και είχε την "τύχη" να διασκευαστεί ξανά το 2002 από την Britney Spears.