Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κοινωνικά

Τα πακέτα των μετρητών 2000 λιρών του Blackhall Colliery

 

Θα μπορούσε να υπάρξει ένας καλός Σαμαρείτης που να αφήνει χιλιάδες λίρες σε δρόμους στην κομητεία του Durham και συγκεκριμένα στο χωριό Blackhall Colliery. Η αστυνομία και οι χωρικοί μπερδεύονται για το λόγο ότι τα μετρητά, είναι σχεδόν πάντα 2000 λίρες Αγγλίας σε χαρτονομίσματα των 20 λιρών έκαστο και εμφανίστηκαν τουλάχιστον δώδεκα (12) φορές τα τελευταία πέντε (5) χρόνια! 

 

Σαν Σήμερα

Soul II Soul - "Back to Life"

 

Σαν σήμερα το 1989, παρέμενε για 3η εβδομάδα στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας ένα από τα τραγούδια που ξεκίνησαν την δεκαετία του '90. Το "Back to Life" και οι Βρετανοί Soul II Soul επηρέασαν όσο λίγοι την χορευτική μουσική των επόμενων δεκαετιών και το στυλ τους "ακούστηκε" πολλές φορές μέχρι σήμερα.

 

 

Σαν Σήμερα

Mike Oldfield - "Moonlight Shadow"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1983 σκαρφαλώνει στο νούμερο 4 του Βρετανικού Chart το πιο πετυχημένο single του πρωτοπόρου της ηλεκτρονικής μουσικής Mike Oldfield. Το "Moonlight Shadow" με την φωνή της σκωτσέζας Maggie Reilly λίγες μέρες αργότερα ανέβηκε στο νούμερο 1 της Ευρώπης.

 

 

Σαν Σήμερα

Sonique - "It Feels So Good"

 

Αυτή την εβδομάδα του 2000 το νούμερο 1 single στη Μεγάλη Βρετανία ήταν το "It Feels So Good" της πολλά υποσχόμενης τότε Sonique. Κόρη μεταναστών από το Trinidad έκανε ένα μεγάλο μπαμ εκείνη τη χρονιά αλλά όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, δεν κατάφερε να επαναλάβει τον θρίαμβο και χάθηκε, δυστυχώς...

 

 

Σαν Σήμερα

Wet Wet Wet - "Love Is All Around"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1994 ξεκίνησε στη Μεγάλη Βρετανία η τρελή κούρσα της διασκευής που έκαναν οι Wet Wet Wet στο παλιό τραγούδι των Troggs, "Love Is All Around" από το soundtrack της ταινίας "Τέσσερις Γάμοι και Μια Κηδεία" που έσπασε τότε τα ταμεία. Το single έμεινε 15 εβδομάδες στο νούμερο 1 και είναι από τα πιο μοσχοπουλημένα της Μεγάλης Βρετανίας.

 

 

Σαν Σήμερα

Elton John - "Sacrifice"

 

Σαν σήμερα το 1990 νούμερο 1 στη Γαλλία ήταν το "Sacrifice" του Elton John. Στη Μεγάλη Βρετανία είχε κυκλοφορήσει μερικούς μήνες πριν χωρίς επιτυχία αλλά μετά την επιμονή ενός παραγωγού του BBC που το έπαιζε συνέχεια στην εκπομπή του ξαναβγήκε στην αγορά και έτσι στο τέλος του Ιουνίου έγινε το πρώτο solo νούμερο 1 του διάσημου Βρετανού στην χώρα του.