Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Blackhall Colliery

Τα πακέτα των μετρητών 2000 λιρών του Blackhall Colliery

 

Θα μπορούσε να υπάρξει ένας καλός Σαμαρείτης που να αφήνει χιλιάδες λίρες σε δρόμους στην κομητεία του Durham και συγκεκριμένα στο χωριό Blackhall Colliery. Η αστυνομία και οι χωρικοί μπερδεύονται για το λόγο ότι τα μετρητά, είναι σχεδόν πάντα 2000 λίρες Αγγλίας σε χαρτονομίσματα των 20 λιρών έκαστο και εμφανίστηκαν τουλάχιστον δώδεκα (12) φορές τα τελευταία πέντε (5) χρόνια! 

 

Τέσσερα (4) πακέτα έχουν αφεθεί μόνο φέτος, με τα τελευταία να βρίσκονται πριν από δύο εβδομάδες σε πρωινή ώρα. Πάντα αφήνονται να τα βρίσκει κανείς εύκολα (!) σε διαφορετικές όμως τοποθεσίες σε όλο το χωριό. Οι ντετέκτιβ έχουν προσπαθήσει να καταλάβουν για ποιο λόγο συνεχίζουν να εμφανίζονται και έχουν πραγματοποιήσει ακόμη και ελέγχους των δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει! 

 

Θα μπορούσε να είναι κάποιος πολύ πλούσιος αλλά και ξεχασμένος, ή είναι κάποιος που το κάνει σκόπιμα; Η αστυνομία επαίνεσε τους έντιμους κατοίκους της Blackhall Colliery που αποφάσισαν να επιστρέψουν τα χρήματα. Ούτως ή άλλως πρέπει να κρατηθούν ώστε να εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης τους.

 

Ο αστυνομικός John Forster δήλωσε ότι η υπηρεσία έχει περάσει από συνέντευξη πολλούς κατοίκους στο χωριό και έχει πραγματοποιήσει ελέγχους με την τοπική τράπεζα και το ταχυδρομείο και μάλιστα δοκίμασε να λύσει το μυστήριο με χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά οι συνθήκες γύρω από τις δέσμες χρημάτων παραμένουν μυστήριο. Είπε σχετικά: «Αυτά τα πακέτα παραμένουν πάντα απλά πεταμένα στα πεζοδρόμια και ανακαλύπτονται από τυχαίο κόσμο που τυχαίνει να περνάει από αυτά».

 

«Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι είναι έργο ενός Καλού Σαμαρείτη, αλλά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους που έχουν δείξει απίστευτο κοινοτικό πνεύμα παραδίδοντας τα χρήματα. Οι περιστάσεις παραμένουν ένα μυστήριο, οπότε θα καλωσορίσουμε κάθε πληροφορία που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στη λύση του».

 

Δεν έλειψαν βέβαια και τα σχόλια στα socials: Ένας χρήστης είπε: «Δεν το βλέπετε κάθε μέρα! Μια καλή συμφωνία. Βρείτε 2000 λίρες, παραδώστε τες και αν κανείς δεν το ισχυριστεί ότι είναι δικές του, ανήκουν σε εσάς που τις εντοπίσατε! Αν αυτό είναι μια πράξη καλοσύνης, είναι σίγουρα ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δώρο για το άτομο που τις βρήκε».

 

Άλλος χρήστης εξέφρασε την εικασία του: «Ίσως κάποιος που έκανε κακό στο λαό της Blackhall Colliery στο παρελθόν, πριν από πολλά χρόνια, αναζητά τώρα τη συγχώρεση...»

 

Σε κάθε περίπτωση, καλός Χριστουγεννιάτικος μποναμάς; Εσείς θα τα κρατούσατε ή θα πηγαίνατε στην αστυνομία;!

 

Πηγή: metro.co.uk

 

Social Share