Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Annie Lennox - "Why"

 

Σαν σήμερα το 1992 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της Annie Lennox. Το "Diva" πήρε διθυραμβικές κριτικές και περιείχε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της όπως το περίφημο "Why" που έφτασε στο νούμερο 5 των singles.

 

 

Σαν Σήμερα

Michael Sembello - "Maniac"

 

Σαν σήμερα το 1954 γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής Michael Sembelo τον οποίο γνωρίσαμε όλοι το 1983 με το single "Maniac" από το soundtrack της ταινίας "Flashdance" που συμπτωματικά κυκλοφόρησε στην πατρίδα του την εβδομάδα των γενεθλίων του.

 

Το Maniac πήγε στο νούμερο 1 και πούλησε τρελά αλλά δυστυχώς δεν τον ξανακούσαμε σε κάτι αξιόλογο.

 

 

Σαν Σήμερα

Ten Sharp - "You"

 

Σαν σήμερα το 1991 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Γαλλίας το ολλανδικό ντουέτο Ten Sharp με το περίφημο "You". Μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία που έφτασε και στο τοπ 10 της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1999 η εισαγωγή του τραγουδιού ακούστηκε στο σουξέ της Jennifer Lopez , "If You Had My Love".

 

 

Σαν Σήμερα

Take That - "Back for Good"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1995 όλη η έφηβη Βρετανία έτρεχε στα δισκάδικα να αγοράσει το καλύτερο και πιο πετυχημένο single των Take That το οποίο έμεινε στην κορυφή 4 εβδομάδες και πούλησε 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα. Ήταν και η μοναδική τους επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

 

Σαν Σήμερα

USA for Africa - "We Are the World"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1985 ανεβαίνει στο νούμερο ένα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής το φιλανθρωπικό "We Are the World" που τραγούδησαν μερικοί από τους πιο διάσημους τους Αμερικανούς τραγουδιστές. Μεγάλη απούσα η Madonna η οποία δεν προσκλήθηκε γιατί θεωρούνταν περαστική. Καρμικά όμως το single που έριξε το "We Are the World" από την κορυφή ήταν το καινούργιο της single, "Crazy for You".

 

 

Σαν Σήμερα

Supertramp - "The Logical Song"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1979 το νούμερο 1 album στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν το ιστορικό "Breakfast In America" των Βρετανών Supertramp. Εκεί ακούστηκε και το πιο πετυχημένο τους single, το "The Logical Song" το οποίο στην Ελλάδα έγινε κάτι σαν εθνικός ύμνος εκείνη την χρονιά.