Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

John Travolta & Olivia Newton John - "You Are the One That I Want"

 

Σαν σήμερα το 1978 παρέμενε για 14η εβδομάδα στο νούμερο 1 της Γαλλίας το βασικό τραγούδι από την κινηματογραφική μεταφορά του musical Grease.

 

Η ταινία έσπαγε ταμεία παντού αλλά οι Γάλλοι ξεπέρασαν όλα τα ρεκόρ με ατέλειωτες ουρές στις αίθουσες. Το "You Are the One That I Want" με τα είδωλα της εποχής Olivia Newton John και John Travolta ήταν ένα από τα δύο τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την ταινία.

 

Σαν Σήμερα

Whitney Houston - "Saving All My Love for You"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1985 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας για πρώτη φορά η Whitney Houston με την διασκευή του "Saving All My Love for You" που είχαν τραγουδήσει το 1978 ο Billy Davis Jr. και η Mairylin Mc Coo.

 

H καταπλητική της ερμηνεία της χάρισε πολλά βραβεία και έβαλε τις βάσεις για το ξεκίνημα μιας μεγάλης καριέρας με καταστροφικό τέλος.

 

Σαν Σήμερα

ABBA - "Take a Chance On Me"

 

Σαν σήμερα το 1977 κυκλοφόρησε το 5ο album του καλύτερου pop συγκροτήματος.

 

Το "The Album" των ΑΒΒΑ είχε τόση μεγάλη ζήτηση στη Μεγάλη Βρετανία πριν την κυκλοφορία του που η εταιρεία τους δεν πρόλαβε να τυπώσει αρκετά αντίτυπα ώστε να βγει πριν τα Χριστούγεννα και έτσι αναβλήθηκε η κυκλοφορία του για τον επόμενο μήνα.

 

Έβγαλε δύο μεγάλες επιτυχίες, το "The Name of the Game" και το "Take a Chance On Me".

 

 

Σαν Σήμερα

Leonard Cohen - "Dance Me to the End of Love"

 

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το 7ο και πιο εμπορικό άλμπουμ του διάσημου Καναδού Leonard Cohen.

 

To "Various Positions" ηχογραφήθηκε το 1983 στην Νέα Υόρκη και περιείχε δύο από τα πιο γνωστά του τραγούδια. Το "Hallelujah" και το "Dance Me to the End of Love".

 

Στα φωνητικά η αγαπημένη του αμερικανίδα τραγουδίστρια Jennifer Warnes που έχει στο ενεργητικό της δύο νούμερο 1 επιτυχίες. Το "Up Where We Belong" και το "The Time of My Life".

 

Σαν Σήμερα

George Michael & Elton John - "Don't Let the Sun Go Down On Me"

 

Σαν σήμερα το 1991 ανέβαινε στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας η συνεργασία δύο μεγάλων καλλιτεχνων.  

 

Ο George Michael και ο Elton John στη ζωντανή ηχογράφηση του "Don't Let the Sun Go Down On Me" που είχε γράψει και τραγουδήσει πρώτος ο Elton John το 1974.

 

Σαν Σήμερα

Eagles - "Hotel California"

 

Σαν σήμερα το 1976 κυκλοφόρησε στην Αμερική ένα ιστορικό album.

 

Το "Hotel California" των Eagles θεωρείται ένα από τα καλύτερα του είδους, έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια παγκοσμίως κι έβγαλε δυο τεράστιες επιτυχίες. Το "New Kid In Town" και το "Hotel California" που έφτασαν στο νούμερο 1 της Αμερικής.