Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Depeche Mode - "Enjoy the Silence"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1990 μπαίνει στα 20 πρώτα singles της Μεγάλης Βρετανίας το υπέρτατο τραγούδι του καλύτερου συγκροτήματος του γαλαξία. Το "Εnjoy the Silence" των Depeche Mode έφτασε τελικά μέχρι το νούμερο 6 γιατί μετά από λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το καινούργιο τους άλμπουμ "Violator" κόβοντας την φορά που είχαν παρει οι πωλήσεις του single.

 

 

Σαν Σήμερα

Jovanotti - "Baciami Ancora"

 

Αυτή την εβδομάδα του 2010 νούμερο 1 στην Ιταλία ήταν ένα από τα καλύτερα συγχρονα Ιταλικά τραγούδια. Το "Baciami Ancora" του Jovanotti το μάθαμε στην Ελλάδα από την διασκευή που έκαναν ο Μουζουράκης και ο Μαραβέγιας το 2011. Ο Jovannoti ήταν ήδη γνωστός στη χώρα μας από το 1994 και το "Serenata Rap".

 

 

Σαν Σήμερα

Keane - "Everybody's Changing"

 

Σαν σήμερα το 2005 ανεβαίνει για 2η φορά στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας το πρώτο άλμπουμ των Keane με τίτλο "Hopes and Fears". Το βρετανικό συγκρότημα ήταν από τα πιο πολλά υποσχόμενα του είδους αλλά μετά το 2ο album χάθηκαν. Μεγαλη επιτυχία του δίσκου ήταν το "Everybody's Changing" που έφτασε στο νούμερο τρία των singles το 2004.

 

 

Σαν Σήμερα

Bee Gees - "Stayin' Alive"

 

Σαν σήμερα το 1978 παρέμεναν για 2η εβδομάδα στο νούμερο 1 των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής οι βασιλιάδες της λευκής Disco Bee Gees με το "Staying Alive" από το διαμαντένιο soundtrack της ταινίας Saturday Night Fever. Ήταν τέτοια η δημοτικότητα τους που για 6 μήνες η 1η θέση ήταν κατειλημμένη από 6 δικά τους τραγούδια!

 

 

Σαν Σήμερα

Carole King - "It's Too Late"

 

Σαν σημερα το 1971 κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ένα άλμπουμ που είναι ένα κεφάλαιο της Ιστορίας από μόνο του. Το "Tapestry" της Carole King έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα 30 εκατομμύρια σε πωλήσεις και περιείχε ένα νούμερο 1 single με δύο τραγούδια: Το "It's Too Late", που διασκεύασε και η Dina Caroll το 1991 και το "I Feel the Earth Move" που διασκευάστηκε το 1989 και από την Martika.

 

 

Σαν Σήμερα

Nelly Furtado - "All Good Things (Come to An End)"

 

Σαν σήμερα το 2007 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Ολλανδίας το 3ο single από το πιο πετυχημένο album της Nelly Furtado. Το "All Good Things (Come to An End)" είναι σύνθεση του Timbaland και στα φωνητικά ακούμε και τον Chris Martin από τους Coldplay.