Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Περιβάλλον

Είναι η ζωή ένα παιχνίδι; Οι επιστήμονες διαμορφώνουν το σύμπαν για να το μάθουν

Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι η πολύπλοκη ζωή που υπάρχει σε κάθε γωνιά της Γης προέκυψε από μια τυχαία αναδιάταξη μη ζωντανής ύλης που τελικά δημιούργησε τα δομικά στοιχεία της ζωής. Ωστόσο, λείπουν οι λεπτομέρειες για την υποστήριξη αυτής της ιδέας.

 

Περιβάλλον

Μάζα σκληρυμένης λάβας κατευθύνεται προς την Αυστραλία

 

Μια μεγάλη μάζα σκληρυμένης λάβας κατευθύνεται προς την Αυστραλία. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η ποσότητα λάβας θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάσωση του φθίνοντος Great Barrier Reef.

 

Πριν από δύο εβδομάδες, οι ναυτικοί έβγαλαν για πρώτη φορά μια λεγόμενη ελαφρόπετρα στον Ειρηνικό Ωκεανό και άλλοι ναυτικοί ανέφεραν ότι βλέπουν σύννεφα καπνού προς την ηφαιστειακή νησίδα Fonunii στο Βασίλειο της Τόγκα. Στις 9 Αυγούστου, ο δορυφόρος Terra της NASA ανίχνευσε την κίνηση αυτή.

 

 

Περιβάλλον

Άρης: Το «κρυφό» νερό στην επιφάνεια του πλανήτη μπορεί να φιλοξενήσει ζωή!

Ο πλανήτης Άρης που έχει «κρυφό» νερό σε θύλακες κάτω από την επιφάνειά του ίσως μπορεί να φιλοξενήσει ζωή -ακόμα και ζωικούς οργανισμούς- όπως υποστηρίζει νέα μελέτη.

 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Βλάντα Σταμένκοβιτς του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (NASA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience", χρησιμοποίησαν μοντέλα σε υπολογιστές για να βγάλουν συμπεράσματα για τις αλμυρές λίμνες που κρύβονται κάτω από την αρειανή επιφάνεια.

 

Περιβάλλον

Το δεύτερο "φεγγάρι" της Κίνας

 

Η Κίνα μπορεί στο μέλλον να αποκτήσει ένα δεύτερο φεγγάρι;

Ένα δεύτερο τεχνητό φεγγάρι (ή αλλιώς δεύτερη σελήνη) αναμένεται να γεμίσει τους ουρανούς της πόλης  Τσενγκντού στην Κίνα. Οι αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα τεχνητό φεγγάρι, το οποίο θα "κρεμιέται" πάνω από την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν το αργότερο έως το 2020.

 

Το φως της σελήνης της Γης δεν είναι αρκετό;

Περιβάλλον

Ανακαλύφθηκε ο αστρονομικός τιτάνας, Υπερίων, ηλικίας τουλάχιστον 2,3 δισ. ετών!

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε τον «Υπερίωνα», μια τιτάνια δομή στο πρώιμο σύμπαν, η οποία υπήρχε ήδη 2,3 δισεκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη (Μπιγκ Μπανγκ).

 

Οι αστρονόμοι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής «Astronomy & Astrophysics», χρησιμοποίησαν για τις παρατηρήσεις τους το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή.

 

Περιβάλλον

Οι φυσικές καταστροφές έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, καθώς σύμφωνα με μελέτες, οι φυσικές καταστροφές έχουν τετραπλασιαστεί από το 1970 εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

 

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Ελχάτζ Ας Σι ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Τη δεκαετία του 1970 αντιμετωπίζαμε 80 με 100 σοβαρούς κινδύνους που συνδέονταν με τις καιρικές συνθήκες κάθε χρόνο. Πέρσι ήταν περίπου 400, δηλαδή τέσσερις φορές περισσότεροι».