Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Full Moon

Παρασκευή 5 Ιουνίου: Η πανσέληνος "φράουλα"!

Η πανσέληνος της Παρασκευής, γνωστή και ως φεγγάρι φράουλας, θα ανάψει τον νυχτερινό ουρανό στο μεγαλύτερο μέρος του δυτικού ημισφαιρίου (συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής), αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

 

Σε μεγάλο μέρος του ανατολικού ημισφαιρίου, η πανσέληνος την Παρασκευή 5 Ιουνίου θα παρουσιάσει μια σπογγώδη σεληνιακή έκλειψη, που σημαίνει ότι το "φεγγάρι της φράουλας" θα φαίνεται σκοτεινό και ασημί. Το φεγγάρι φράουλας πήρε την ονομασία του από την σχετικά σύντομη περίοδο καλλιέργειας φράουλας στη βορειοανατολική Βόρεια Αμερική.

 

Είναι ένα όνομα που αναγνωρίζεται από τις περισσότερες φυλές Algonquin. Άλλα ονόματα για την πανσέληνο αυτή περιλαμβάνουν το φεγγάρι λιβάδι, το φεγγάρι μελιού, το φεγγάρι με τριαντάφυλλο και το φεγγάρι LRO (για το Lunar Reconnaissance Orbiter, το οποίο ξεκίνησε προς το φεγγάρι στις 18 Ιουνίου 2009), σύμφωνα με τη NASA.

 

Όπως κι αν θέλετε να το ονομάσετε, αυτή θα είναι η τελευταία πανσέληνος της άνοιξης, πριν από το θερινό ηλιοστάσιο στις 20 Ιουνίου.

 

Social Share