Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
YouTube/The Richest

Οι φυσικές καταστροφές έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, καθώς σύμφωνα με μελέτες, οι φυσικές καταστροφές έχουν τετραπλασιαστεί από το 1970 εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

 

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Ελχάτζ Ας Σι ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Τη δεκαετία του 1970 αντιμετωπίζαμε 80 με 100 σοβαρούς κινδύνους που συνδέονταν με τις καιρικές συνθήκες κάθε χρόνο. Πέρσι ήταν περίπου 400, δηλαδή τέσσερις φορές περισσότεροι».

 

Τα λόγια του επιβεβαιώνει κι ο Ζερνό Λαγκάντα, υπεύθυνος για την εκτίμηση των καταστροφών που σχετίζονται με το κλίμα στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, σε σχετικό συνέδριο στην Ελβετία: «Αν η θερμοκρασία του πλανήτη αυξηθεί κατά 2 βαθμούς Κελσίου, 189 εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν διατροφική ανασφάλεια. Αν ανέβει κατά 4 βαθμούς, θα ξεπεράσουμε το 1 δισεκατομμύριο!».

 

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, που η υπερθέρμανση του πλανήτη φαίνεται πως ευθύνεται για τον πενταπλασιασμό των πλημμυρών στο μεγαλύτερο δάσος του κόσμου, αυτό του Αμαζονίου.

 

Οι επιστήμονες, άλλωστε, έχουν ζητήσει να αναληφθεί τάχιστα δράση προκειμένου να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

 

[Φωτογραφία: YouTube/The Richest]

[Video: YouTube/The Richest]

Social Share