Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Warner Bros

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα μεταφέρει τον «Πινόκιο» στο Netflix - Ποια η πλοκή της ταινίας

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έχει ανακοινώσει, εδώ και δέκα χρόνια, την πρόθεσή του να μεταφέρει την ιστορία του «Πινόκιο» στη μεγάλη οθόνη, αλλά αυτό τελικά θα γίνει στο Netflix.

 

Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης θα συνσκηνοθετήσει την ταινία μαζί με τον Μαρκ Γκούσταφσον κι η ιστορία θα εκτυλίσσεται στην Ιταλία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο όπου «όλοι συμπεριφέρονται σαν μαριονέτες εκτός από τις μαριονέτες».

 

Το σενάριο της ταινίας θα φέρει την υπογραφή του Πάτρικ Μακ Χέιλ κι ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έχει δηλώσει για την ιστορία του «Πινόκιο»: «Καμιά άλλη μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει την ζωή μου και την καριέρα από το animation, και κανένας χαρακτήρας στην ιστορία δεν έχει δεθεί με μένα όσο βαθιά και προσωπικά όσο ο Πινόκιο».

 

Ο σκηνοθέτης, μάλιστα, επεσήμανε: «Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή με έναν απαθή πατέρα ο οποίος χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να καταλάβει. Ξεκινά ένα απίστευτο ταξίδι το οποίο τον αφήνει με μια βαθιά κατανόηση για τον πατέρα του και τον κόσμο γενικά. Ήθελα να κάνω την ταινία αυτή από πάντα. Μετά την τέλεια εμπειρία που είχαμε με το “Trollhunters”, είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει την δυνατότητα να παρουσιάσω στο κοινό την εκδοχή μου για την μαριονέτα που έγινε παιδί».

 

[Φωτογραφία: Warner Bros]

Social Share