Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Cinema

Κινηματογράφος: "Η παρακμή και η προσπάθεια ανόρθωσής του"

 

Ο κινηματογράφος σήμερα
Όσο περνάνε οι εποχές και με την αλματώδη ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να μείνουν σπίτι και να παρακολουθήσουν το καινούριο blockbuster, που έχει κάνει πρεμιέρα, μέσω του υπολογιστή τους. Οι ιστοσελίδες που προσφέρουν ταινίες Online αυξάνονται και πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, και έτσι ο κινηματογράφος έχει χάσει την αίγλη του.


Τι οδήγησε στη παρακμή του cinema;
Ξεκινώντας, αναφέρθηκε και παραπάνω το γεγονός της τεράστιας τεχνολογικής προόδου που έχει φέρει το cinema κατευθείαν στο σπίτι καθενός. Σε αυτό αξίζει να προστεθεί και η ακριβές τιμές των εισιτηρίων και των snack που είναι απαραίτητα ως «συντροφιά» κατά τη διάρκεια της ταινίας. Ο κόσμος δυσανασχέτησε, και είναι φανερό αυτό, στρέφοντας τη πλάτη του στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ζεστασιά του σπιτιού και η «τζάμπα» προβολή της αγαπημένης ταινίας αποτελούν ασφαλή λύση στις μέρες μας.


Η απάντηση και η προσπάθεια αναγέννησης... 
Ο κινηματογράφος έχει αποφασίσει, όμως, να μη κάτσει με σταυρωμένα χέρια και να περάσει στην «αντεπίθεση». Ο κίνδυνος για τη πλήρη εξαφάνιση του, τα επόμενα χρόνια, είναι πιο ορατός από ποτέ και είναι η ώρα να γίνει κάτι γι’ αυτό. Το cinema, λοιπόν, προσπαθεί να κερδίσει ξανά το κοινό του και να το φέρει πίσω στις αίθουσες προβολών. Τα τελευταία χρόνια έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα μας και πάλι το θερινό cinema, που προσφέρει μια διαφορετική απόλαυση με την παρακολούθηση ταινιών κάτω από τον έναστρο καλοκαιριάτικο ουρανό. Πιο πρόσφατα, προσφορές στις τιμές των εισιτηρίων, ladies night και φοιτητικά πακέτα έχουν επιστρατευτεί στη «μάχη» για τη διάσωση και την αναγέννηση του κινηματογράφου.


Εν τέλει, σινεμά η σπίτι;
Είναι επιλογή του καθενός για το μέρος που θα προτιμήσει να δει τις αγαπημένες του προβολές. Αξίζει, όμως, που και που να επισκεπτόμαστε τον κινηματογράφο της γειτονιάς μας. Η μαγεία του cinema είναι άλλη άλλωστε και δε συγκρίνεται με της χαμηλής ποιότητας παρακολούθησης στο σπίτι. Να ένα ακόμα στοιχείο που ποντάρουν οι υπεύθυνοί του!

 

{photo πηγή: lifo}

Social Share