Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τεχνολογία

Λεβ Λαντάου: Θυμόμαστε τον βραβευμένο με βραβείο Νόμπελ Φυσικό

 

Ποιος ήταν ο Λεβ Λαντάου;

Με αφορμή τη συμπλήρωση 111 χρόνων από τη γέννηση του, σαν χθες, θυμόμαστε τον σπουδαίο Σοβιετικό Φυσικό Λεβ Λαντάου. Γεννημένος στις 22 Ιανουαρίου του 1908, ο μικρός Λεβ θεωρήθηκε από νωρίς «παιδί θαύμα». Ήταν γιος Ρωσοεβραικής οικογένειας από το Αζερμπαϊτζάν,  επαρχία της τότε Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

 

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του

Τεχνολογία

Εξωγήινοι: "Πόσο μόνη είναι η ανθρωπότητα τελικά;"

 

Οι εξωγήινοι όπως τους "αντιλαμβάνεται" ο κινηματογράφος:

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ο χώρος του κινηματογράφου μας έχει «ξεκαθαρίζει» πως κάτι άλλο υπάρχει εκεί έξω, πέρα από τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Αρκετοί επιστήμονες, επίσης, μας τονίζουν το ίδιο πράγμα. Όμως το θέμα αυτό ακόμα και σήμερα παραμένει αντικροούμενο. Είμαστε ή όχι μόνοι μας στο σύμπαν; Ιδού το μεγάλο ερώτημα.

 

Τεχνολογία

Android Oreo 8.0: Η δεύτερη δημοφιλέστερη έκδοση λογισμικού της Google

Μπορεί η Google να έχει λανσάρει το Android 9.0 Pie, αλλά η προηγούμενη έκδοση (Oreo) αναδεικνύεται ως η δεύτερη πιο δημοφιλής έκδοση λογισμικού. Πρώτη είναι η υπ' αριθ. 7 με την ονομασία «Nougat».

 

Αναλυτικά:

 

  • 2.0 Gingerbread: 0,2%
  • 3.0 Ice Cream Sandwich: 0,3%
  • 4.0 Jelly Bean: 4,0%
  • 4.4 Kit Kat: 7,6%
  • 5.0 Lollipop: 17,9%
  • 6.0 Marshmallow: 21,3%
  • 7.0 Nougat: 28,2%
  • 8.0 Oreo: 21,5%

 

[Φωτογραφία: Android/Google]

Τεχνολογία

Huawei Mate 20 Pro: Από το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο στη συσκευή τεχνητής νοημοσύνης (Video)

Η Huawei παρουσίασε τη σειρά Mate 20 κι έτσι έκλεισε μια εποχή, καθώς από το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο μεταφερόμαστε σε αυτό με την «τεχνητή νοημοσύνη» (AI).

 

Τεχνολογία

Google: Αυτά είναι τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, Pixel 3 και Pixel 3 XL (Video)

Η Google παρουσίασε τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνά της, Pixel 3 και Pixel 3 XL, με πολλές καινοτομίες στη λήψη φωτογραφιών και όχι μόνο.

 

Η Google φιλοδοξεί τα νέα Pixel 3 (με αρχική τιμή 799 δολάρια) και τα μεγαλύτερα Pixel 3 XL (από 899 δολάρια) να τα πάνε καλύτερα. Τα Pixel τρίτης γενιάς θα κυκλοφορήσουν αρχικά σε δέκα χώρες (έναντι έξι που είχαν κυκλοφορήσει τα Pixel 2 πριν ένα χρόνο). Στην Ευρώπη θα εμφανισθούν στις αρχές Νοεμβρίου.