Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

ABBA - "Waterloo"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1974 παραμένει καρφωμένο για 2η εβδομάδα στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας το τραγούδι με το οποίο κέρδισαν οι ΑΒΒΑ την Eurovision για λογαριασμό της Σουηδίας. Το Waterloo είναι το δεύτερο πιο πετυχημένο τραγούδι του διαγωνισμού, μετά το ιταλικό Volare του 1958, και οι ΑΒΒΑ το πιο πετυχημένο όνομα που συμμετείχε ποτέ σε αυτόν.

 

 

Σαν Σήμερα

Vicky Leandros - "Apres Toi"

 

Σαν σήμερα το 1972 ανεβαίνει στο νούμερο 2 της Βρετανίας η αγγλική version του τραγουδιού που κέρδισε στην Eurovision για το Λουξεμβούργο με την ελληνίδα Vicky Leandros. To "Apres Toi" μεταφράστηκε σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου και είναι μέχρι σήμερα ένα από τα γνωστότερα ευρωπαϊκά τραγούδια παγκοσμίως.

 

 

Σαν Σήμερα

Annie Lennox - "Why"

 

Σαν σήμερα το 1992 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της Annie Lennox. Το "Diva" πήρε διθυραμβικές κριτικές και περιείχε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της όπως το περίφημο "Why" που έφτασε στο νούμερο 5 των singles.

 

 

Σαν Σήμερα

Take That - "Back for Good"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1995 όλη η έφηβη Βρετανία έτρεχε στα δισκάδικα να αγοράσει το καλύτερο και πιο πετυχημένο single των Take That το οποίο έμεινε στην κορυφή 4 εβδομάδες και πούλησε 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα. Ήταν και η μοναδική τους επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

 

Σαν Σήμερα

Moby - "Why Does My Heart Feel So Bad?"

 

Σαν σήμερα το 2000 ανεβαίνει στο νούμερο ένα των album της Μεγάλης Βρετανίας το "Play" του Αμερικανού μάγου της electronica, Moby. Ήταν το 5ο και το πιο εμπορικό της καριέρας του αλλά και του είδους με 12 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο.

 

 

Σαν Σήμερα

Falco - "Rock Me Amadeus"

 

Σαν σήμερα το 1986 παρέμενε για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο μόνος γερμανόφωνος τραγουδιστής που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Ο Αυστριακός Falco και το "Rock Me Amadeus" κατέκτησαν και τη Μεγάλη Βρετανία λίγο αργότερα όπως και όλο τον κόσμο.