Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

ABBA - "Waterloo"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1974 παραμένει καρφωμένο για 2η εβδομάδα στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας το τραγούδι με το οποίο κέρδισαν οι ΑΒΒΑ την Eurovision για λογαριασμό της Σουηδίας. Το Waterloo είναι το δεύτερο πιο πετυχημένο τραγούδι του διαγωνισμού, μετά το ιταλικό Volare του 1958, και οι ΑΒΒΑ το πιο πετυχημένο όνομα που συμμετείχε ποτέ σε αυτόν.

 

 

Σαν Σήμερα

Vicky Leandros - "Apres Toi"

 

Σαν σήμερα το 1972 ανεβαίνει στο νούμερο 2 της Βρετανίας η αγγλική version του τραγουδιού που κέρδισε στην Eurovision για το Λουξεμβούργο με την ελληνίδα Vicky Leandros. To "Apres Toi" μεταφράστηκε σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου και είναι μέχρι σήμερα ένα από τα γνωστότερα ευρωπαϊκά τραγούδια παγκοσμίως.

 

 

Σαν Σήμερα

Annie Lennox - "Why"

 

Σαν σήμερα το 1992 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της Annie Lennox. Το "Diva" πήρε διθυραμβικές κριτικές και περιείχε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της όπως το περίφημο "Why" που έφτασε στο νούμερο 5 των singles.

 

 

Σαν Σήμερα

Michael Sembello - "Maniac"

 

Σαν σήμερα το 1954 γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής Michael Sembelo τον οποίο γνωρίσαμε όλοι το 1983 με το single "Maniac" από το soundtrack της ταινίας "Flashdance" που συμπτωματικά κυκλοφόρησε στην πατρίδα του την εβδομάδα των γενεθλίων του.

 

Το Maniac πήγε στο νούμερο 1 και πούλησε τρελά αλλά δυστυχώς δεν τον ξανακούσαμε σε κάτι αξιόλογο.

 

 

Σαν Σήμερα

Ten Sharp - "You"

 

Σαν σήμερα το 1991 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Γαλλίας το ολλανδικό ντουέτο Ten Sharp με το περίφημο "You". Μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία που έφτασε και στο τοπ 10 της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1999 η εισαγωγή του τραγουδιού ακούστηκε στο σουξέ της Jennifer Lopez , "If You Had My Love".

 

 

Σαν Σήμερα

Take That - "Back for Good"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1995 όλη η έφηβη Βρετανία έτρεχε στα δισκάδικα να αγοράσει το καλύτερο και πιο πετυχημένο single των Take That το οποίο έμεινε στην κορυφή 4 εβδομάδες και πούλησε 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα. Ήταν και η μοναδική τους επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.