Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρωινό

Πρωινό, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας!

 

Το πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει ένα δροσιστικό χυμό. Άλλοι προτιμούν το πατροπαράδοτο κουλουράκι τους. Επιλογές όπως τα δημητριακά με γάλα ή αυγά αποτελούν επίσης δημοφιλείς επιλογές. Όπως και να έχει, σε οποιαδήποτε συνδυασμό του, το πρωινό είναι αναμφισβήτητα το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας!

 

Γιατί όμως το πρωινό είναι, όντως, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας;

Το ξεκίνημα μιας καινούριας ημέρας κρύβει, αναμφίβολα, δυσκολίες για κάθε άνθρωπο. Αν είσαι ανήλικος, πρέπει να σηκωθείς να πας στο σχολείο σου. Αν πάλι είσαι ενήλικος, έχεις τη σχολή σου και μετέπειτα τη δουλεία σου. Οπότε, για να πάρεις τη δύναμη να μπεις στην «πάλη» της καινούριας αυτής μέρας που σου ξημέρωσε, πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα εφόδια. Σωστά σκέφτεσαι, ένα καλό και χορταστικό πρωινό είναι το καλύτερο ξεκίνημα για τη μέρα σου. Ένα σωστό γεύμα κάθε πρωί έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον οργανισμό όλη την ενέργεια που χρειάζεται για οτιδήποτε έχει να ασχοληθεί στη συνέχεια.

 

Ας μιλήσουμε λίγο πιο…επιστημονικά

Συμφωνά με τους επιστήμονες, ένα υγιεινό πρωινό προσφέρει μεγάλα οφέλη στον οργανισμό, όπως και χρήσιμες, για τη λειτουργεία του, ουσίες. Αρχικά, παρέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία άκρως απαραίτητα για τον άνθρωπο. Σημαντικότερη από αυτές η γλυκόζη. Στη συνέχεια, περιορίζει τα ποσοστά σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα. Τέλος, μειώνει την όρεξη για κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει πως αποτρέπεται σε μεγάλο ποσοστό, σύμφωνα πάντα με έρευνες, η πρόσληψη γρήγορου ανθυγιεινού φαγητού. 

 

Τι απαρτίζει ένα σωστό και θρεπτικό πρωινό;

Ένα ικανοποιητικό γεύμα στην αρχή μιας καινούριας μέρας, σίγουρα, θα πρέπει να περιέχει μερικά από τα εξής παρακάτω:

 

Ένα ποτήρι γάλα με δημητριακά

Ένα ποτήρι φρέσκο χυμό συνοδευόμενο με ένα τοστ

Ένα κουλούρι μαζί με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό ή γάλα

Μια ομελέτα με συνοδεία μιας φέτας ψωμιού

Ένα βραστό αυγό με φυσικό χυμό

Μία φέτα μαρμελάδα/ταχίνι με ένα ποτήρι γάλα

Ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών μαζί με αποξηραμένα φρούτα

 

Ποιες τροφές θα πρέπει να αποφύγουμε;

Υπάρχουν ,δε, και ορισμένα γεύματα που καλό θα ήταν να μην βρίσκονται στη λίστα μας. Ξεκινάμε με τα muffins και γενικώς τα γλυκά, που προσδίδουν στον οργανισμό ότι ακριβώς δε χρειάζεται! Λάδι, βούτυρο και ζάχαρη αποτελούν ένα «έγκλημα», όχι μόνο στο πρωινό μας, αλλά και γενικότερα στη καθημερινότητά μας. Θα αναφέρουμε, επιπροσθέτως, τα αλλαντικά και τα λουκάνικα. Επεξεργασμένα κρέατα σαν και αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες νιτρικών αλάτων, που έχουν συνδεθεί με αρκετές παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού.

Social Share