Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο ακραίος καιρός είναι το “πρόσωπο” της κλιματικής αλλαγής» σύμφωνα με νέα μελέτη

Ο ακραίος καιρός είναι το “πρόσωπο” της κλιματικής αλλαγής» σύμφωνα με νέα μελέτη (Φωτογραφίες)

Ο καθηγητής Μάικλ Μαν του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια τονίζει πως οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι το “πρόσωπο” της κλιμματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, διαπιστώθηκε ότι το κύμα καύσωνα που πλήττει πολλές βορειοευρωπαϊκές χώρες σε συνδυασμό με τις καταιγίδες και τις εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές στα νότια της Γηραιάς Ηπείρου, είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλάγής.

«Είναι μια πραγματικότητα κι ό,τι συμβαίνει αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη είναι χαρακτηριστικό» δηλώνει ο κ. Μαν στον «The Guardian» και προσθέτει: «Ως κάτοικος του πλανήτη Γη είναι ενοχλητικό να συνειδητοποιώ ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα».

Άλλωστε, η θερμοκρασία σε περιοχές κοντά στον Αρκτικό Κύκλο έφτασε τους 35 βαθμούς Κελσίου, προκαλώντας δασικές πυρκαγιές τόσο στη Σουηδία όσο και στη Λετονία. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα κι η Τουρκία πλήττονται από ξαφνικές νεροποντές, οι οποίες δίνουν τη θέση τους σε συνθήκες καύσωνα.

Επίσης, στη Γαλλία το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 30 βαθμούς και στη Γερμανία έφτασε μέχρι και στους 39. Στην Ουγγαρία, παρ’ όλα αυτά, το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:
 

Social Share