Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Aliens

Εξωγήινοι: "Πόσο μόνη είναι η ανθρωπότητα τελικά;"

 

Οι εξωγήινοι όπως τους "αντιλαμβάνεται" ο κινηματογράφος:

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ο χώρος του κινηματογράφου μας έχει «ξεκαθαρίζει» πως κάτι άλλο υπάρχει εκεί έξω, πέρα από τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Αρκετοί επιστήμονες, επίσης, μας τονίζουν το ίδιο πράγμα. Όμως το θέμα αυτό ακόμα και σήμερα παραμένει αντικροούμενο. Είμαστε ή όχι μόνοι μας στο σύμπαν; Ιδού το μεγάλο ερώτημα.

 

Τι είναι οι εξωγηινοι;

Αρχικά, ας λύσουμε κάποιες βασικές απορίες. Εξωγηίνος είναι αυτός που ζεί έξω από τη Γη, όπως άλλωστε αποκαλύπτουν και τα δύο συνθετικά της λέξης. Για κάποιους πρόκειται απλά για μια μορφή ζωής που μοίαζει με τα βακτήρια, ενώ για άλλους έχει να κάνει με όντα που ζουν σε πολιτισμούς πολύ πιο εξελιγμένους από τον δικό μας.

 

Ο κινηματογράφος ως μέσο επιρροής

Από τα μέσα του 20ου αιώνα και μετά, σημαντική επιρροή έρχονται να ασκήσουν οι μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, που ολοένα και συχνότερα καταπιάνονται με το θέμα αυτό. Εποχή έχουν αφήσει ταινίες όπως το World War και το Indepedence Day, στις οποίες η ανθρωπότητα έχει να αντιμετώπισει ένα ανυπέρβλητο, θεωρητικά, και «άγνωστο» εχθρό. Είναι φυσικό επόμενο το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγηίνης ζωής να έχει αυξηθεί κατά πολύ τον τελευταίο μισό αιώνα.

 

Φαινόμενα που ενισχύουν την εξωγήινη ύπαρξη

Ουκ ολίγες φορές έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα στον πλανήτη μας που ενισχύουν τη πεποίθηση πως όντως κάποιος άλλος πολιτισμός υπάρχει κάπου μακρία( η και κοντά) από εμάς. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η περιοχή 51, όπου πρόσφατα υπήρξε και δημόσια παραδοχή για την υπαρξή της. Στο συγκεκριμένο μέρος εικάζεται πως γίνονται δοκιμές εξωγηίνων συστημάτων από τον Αμερικάνικο στρατό, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως βρίσκονται εκεί εξωγηίνοι που έπεσαν στη Γη! (όχι ζωντανοί φυσικά!!).  Η ιστορία του Apollo 11 έιναι ακόμα ένα εξ’αυτών. Όταν οι Αμερικάνοι αστρονάυτες πάτησαν στο φεγγάρι έιδαν ένα άγνωστο αντικείμενο να κατευθύνεται προς το μέρος του. Αρχικά, δόθηκε η εντύπωση πως ήταν μέρος πυραύλου που έιχε αποκκοληθεί. Ο συγκεκριμένος πύραυλος βρέθηκε, όμως, 10.000 χλμ μακρία. Πότε δεν δόθηκε λύση στο μυστήριο αυτό. Στα παραπάνω έρχονται να προσθεθούν και πολλές μαρτυρίες απλών πολιτών που ισχυρίζονται πως είδαν περίεργα αντικείμενα στον ουρανό. Αρκετοί λένε πως έχουν πέσει ακόμα και θύματα απαγωγής από τους εξωγηίνους.

 

Υπάρχουν τελικά εξωγηίνοι;

Οι μεν υποστηρίζουν ναι, οι δεν όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε ακόμα. Η ανθρωπότητα πάντα είχε τη περιεργία για το αν είναι μόνη της στο σύμπαν. Γι’αυτό, άρχισε να ψάχνει για στοιχεία. Με το πέρασμα των χρόνων και την εξέλιξη της τεχνολογίας, η τελική απάντηση φαίνεται ολοένα και πιο κοντά.

 

Social Share