Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκδηλώσεις

Οι «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» έρχονται στο Θέατρο Βέμπο

Στην ξεκαρδιστική κωμωδία, «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», με θέμα το χούι του διχασμού, οι συγγραφείς σατιρίζουν και ανατρέπουν την πόλωση, που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα τους Έλληνες.

 

Το έργο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1960, σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει και να ξεπεράσει το τραύμα της δεκαετίας του ‘40. Οι Σακελλάριος - Γιαννακόπουλος έδωσαν την δική τους απάντηση στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει με όπλο το χιούμορ – το μόνο όπλο που αποκαθηλώνει όλα τα στερεότυπα.

 

Εκδηλώσεις

Η Σμαράγδα Καρύδη γίνεται μία από τις «Μάγισσες της Σμύρνης» στο Θέατρο Παλλάς

Η αναμενόμενη υπερπαραγωγή έρχεται από τις 11 Οκτωβρίου, στο θέατρο Παλλάς, σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και ένα θίασο εξαιρετικών ηθοποιών, με στόχο να αποτελέσει σταθμό στα θεατρικά αθηναϊκά δρώμενα.

 

Το πολυδιαβασμένο ατμοσφαιρικό βιβλίο της Μάρας Μειμαρίδη που καθήλωσε περισσότερους από 900.000 αναγνώστες παγκοσμίως, και κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης στη μεταφορά του στην μικρή οθόνη από τον Κώστα Κουτσομύτη το 2005, ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς.

 

Εκδηλώσεις

«Ψέμα στο ψέμα»: Φιλιππίδης - Χαϊκάλης επιστρέφουν σαν αστυνομικοί στο Θέατρο Μουσούρη

Ο Παύλος Χαϊκάλης κι ο Πέτρος Φιλιππίδης, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, κάνουν πρεμιέρα στο Θέατρο Μουσούρη με νέο κύκλο παραστάσεων του έργου του Άντονι Νίλσον, «Ψέμα στο ψέμα».

 

Εκδηλώσεις

H «Μαρία του Μπουένος Άιρες» στο Ηρώδειο: Μια μαγική tango opera υπό το φως της Πανσελήνου

Η tango opera «Μαρία του Μπουένος Άιρες» με τη συναρπαστική μουσική του Astor Piazzolla, ανεβαίνει στο Ηρώδειο για μια μοναδική βραδιά με πανσέληνο, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου. 
 

Είναι η παγκόσμια πρώτη χορογραφημένη opera tango από τους διάσημους χορογράφους Alejandro Aquino και Natalia Hills με 14 χορευτές, 10 ηθοποιούς - χορωδούς και εννιαμελή ορχήστρα. 
 

Εκδηλώσεις

Μουσείο Ακρόπολης: Για πρώτη φορά εκθέματα της Απαγορευμένης Πόλης στην Αθήνα

Μία μοναδική έκθεση, που συμπυκνώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κινεζικού πολιτισμού, εγκαινιάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 στο Μουσείο Ακρόπολης.

 

Εκδηλώσεις

«Alvin Ailey American Dance Theater»: Έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έπειτα από 21 σταθμούς στα μεγαλύτερα θέατρα της Αμερικής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Robert Battle οδηγεί το «Alvin Ailey American Dance Theater» σε μια διεθνή περιοδεία για την 60ή επέτειο από την ίδρυση του συγκροτήματος, με αφετηρία την Ελλάδα.