Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Vasanta Yoga

Ανακαλύπτοντας τα Chakras μέσω της Yoga

 

Τα τελευταία εκατό χρόνια περίπου, ο τρόπος ζωής άλλαξε πάρα πολύ σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Αυτό έχει επιφέρει διασκορπισμό των ανθρώπινων ενεργειών σε όλα τα επίπεδα. Ο νους του ανθρώπου έχει χάσει το μέτρο της ισορροπίας και της αρμονίας σε όλες τις σφαίρες της ύπαρξης. Έχουμε εμπλακεί τόσο πολύ στην υλική επιβίωση που δεν έχουμε επίγνωση του τι μας έχει συμβεί.

 

Πολλές ψυχοσωματικές νόσοι όπως και οι κυριότερες αιτίες θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες, απορρέουν από εντάσεις που υπάρχουν στο σώμα και τον νου. 

 

Η σύγχρονη ιατρική επιστήμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά με διάφορους τρόπους, αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά, έχει αποτύχει να προσφέρει στον άνθρωπο την πραγματική υγεία που χρειάζεται, καθώς το πραγματικό πρόβλημα δε βρίσκεται στο σώμα, αλλά στον τρόπο σκέψης, στο διασκορπισμό των ιδανικών και στην κατασπατάληση της ενέργειας.

 

Στη γιόγκα διαχειριζόμαστε τα προβλήματα της έντασης, από όλες τις οπτικές γωνίες. Συνειδητοποιούμε πως όταν ο νους βρίσκεται σε ένταση, τότε και το στομάχι βρίσκεται σε ένταση. Κι αν το στομάχι βρίσκεται σε ένταση και όλο το κυκλοφορικό σύστημα βρίσκεται σε ένταση. Είναι ένας φαύλος κύκλος γεγονότων. 

 

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πιο ειρηνικό κόσμο, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε πως να χαλαρώνουμε και να εναρμονίζουμε το δικό μας σώμα και νου.

 

Όλοι μας μπορούμε να παραδεχτούμε πως μέσα μας κινούνται συναισθήματα, όπως θυμός, στοχασμοί όπως χρειάζομαι περισσότερα χρήματα, ή ερεθίσματα, όπως μια εικόνα, ένας ήχος μια γεύση. Φανταστείτε λοιπόν τον ανθρώπινο οργανισμό σαν ένα μεγάλο μουσικό όργανο. 

 

Τα ενεργειακά κέντρα είναι μέρη που απορροφούν αλλά και εκπέμπουν δονήσεις. Αυτές οι δονήσεις μπορούν να θρέψουν, να ενεργοποιήσουν και να εξισορροπήσουν την λειτουργία των μετασχηματιστών βιοενέργειας (τσάκρα) και των οργάνων με τα οποία αλληλεπιδρούν.

 

Η εξισορρόπηση όλων σηματοδοτεί και έναν ευτυχισμένο υγιή άνθρωπο!

Social Share