Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Alvin Ailey American Dance Theater

«Alvin Ailey American Dance Theater»: Έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έπειτα από 21 σταθμούς στα μεγαλύτερα θέατρα της Αμερικής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Robert Battle οδηγεί το «Alvin Ailey American Dance Theater» σε μια διεθνή περιοδεία για την 60ή επέτειο από την ίδρυση του συγκροτήματος, με αφετηρία την Ελλάδα.

 

Από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, το «Alvin Ailey American Dance Theater», αναγνωρισμένο από το αμερικανικό Κογκρέσο ως «ζωτικής σημασίας πολιτιστικός πρεσβευτής των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο», έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη».

 

Το κοινό της Αθήνας θα ζήσει από κοντά την απαράμιλλη τέχνη των 32 κορυφαίων χορευτών του «Alvin Ailey American Dance Theater», σε ένα ρεπερτόριο που συνδυάζει αρμονικά το σύγχρονο χορό και την τζαζ – δύο τεχνών που γεννήθηκαν στην Αμερική.

 

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιαστούν δύο προγράμματα: Συγκεκριμένα, το Α’ Πρόγραμμα περιλαμβάνει το «The Winter in Lisbon» του Billy Wilson, ένα ρυθμικό και πολύχρωμο εορτασμό του μεγάλου Dizzy Gillespie, το «Members Do Not Get Weary» – παγκόσμια πρεμιέρα της χορογραφίας του Jamar Roberts, χορευτή του συγκροτήματος από το 2002 – σε μουσική του θρυλικού σαξοφωνίστα και συνθέτη John Coltrane, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, το ντουέτο «Ella» του Robert Battle σε μουσική της Ella Fitzgerald.

 

Στο Β’ Πρόγραμμα θα απολαύσουμε τη δημιουργία του Alvin Ailey «Night’s Creature» (1975), ένα εκθαμβωτικό μπαλέτο σε μουσική του θρύλου της τζαζ Duke Ellington, το συγκλονιστικό σόλο του Robert Battle «In / Side», που αναδεικνύει τη μουσική της Nina Simone και το πνευματικά φορτισμένο «Four Corners» του αγαπημένου χορογράφου Ronald K. Brown.

 

Και τα δύο προγράμματα κλείνουν με το «Revelations» του Alvin Ailey, μια χορογραφία-σταθμό του σύγχρονου χορού και της αφροαμερικανικής κληρονομιάς.

Social Share