Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
2019

2019... Ας υποδεχτούμε το νέο έτος!

 

Περιμένοντας τη νέα χρονιά, πέρασε μπροστά από τα μάτια μου το έτος που αφήσαμε πίσω μας σαν ταινία μικρού μεγέθους... 

 

Ενώ για κάποιους το 2018 ξεκίνησε, όχι με τις καλύτερες προδιαγραφές, απογοητευμένους, στεναχωρημένους, χωρίς επαγγελματική στέγη, υπήρξαν και εκείνοι που τους βρήκε στην καλύτερη φάση της ζωής τους..

 

Κι εδώ λοιπόν είναι η στιγμή που αναρωτιέσαι για ποιο λόγο η χρονιά που πέρασε, δεν ήταν η χρονιά σου, ή γιατί ήταν η καλύτερη χρονιά σου, τι έκανες λάθος ή τι δεν έκανες...

 

Όλοι μας από κάπου ξεκινάμε. Όλοι μας έχουμε μέσα μας τις επιλογές μας... Τις αντοχές μας, τη δύναμή μας τα σωστά μας και τα λάθη μας.

 

Έχω πάψει να πιστεύω ότι φταίει η χρονιά επειδή δεν πήγαν τα πράγματα σε εμάς όπως τα θέλαμε. Έχω σταματήσει να ρίχνω ευθύνες στα χρόνια που περνάνε, γιατί, κακά τα ψέματα κάθε χρόνος με τον ίδιο ρυθμό προχωράει μπροστά, δεν κάνει κάτι λιγότερο ή περισσότερο από άλλες φορές. 

 

Εμείς αλλάζουμε, οι επιλογές μας, οι σκέψεις μας, τα θέλω μας. Αλίμονο, αν κάθε χρόνο ήμασταν ακριβώς οι ίδιοι, όπως μας άφησε η προηγούμενη χρονιά. Κάθε νέο έτος ευχόμαστε τα ίδια στους εαυτούς μας και στους γύρω μας. Γιατί λοιπόν μία χρονιά πιάνουν οι ευχές και την άλλη όχι; Δεν νομίζετε ότι πιάνει αστείο;

 

Αλλού είναι η ουσία ... Σε τι φάση βρισκόμαστε εμείς, σε ποια επίπεδα ζωής προχωράμε, τι είδους προτεραιότητες βάζουμε για ΕΜΑΣ. Με ποιους ανθρώπους επιλέγουμε  να συναντήσουμε το αύριο. Μα πιο πολύ από όλα πόσο μας αγαπάμε; για εμάς λέω, πόσο ψηλά μας έχουμε στα μάτια μας; Εκεί βρίσκεται η απάντηση πού ψάχνουμε.

 

Κάθε χρονιά που περνάει, είναι ένα μάθημα ζωής, μέσα από εκείνη βλέπουμε, ό,τι μπορεί να χωρέσει και ό,τι δεν μπορεί να χωρέσει ο νους... Μας πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω... 

 

Μην στεναχωριέστε αν κάποιοι ''ταξιδεύουν'' πιο γρήγορα από εσάς. Δεν είμαστε έτοιμοι όλοι την ίδια ώρα. Ο καθένας θέλει το χρόνο του, άλλος χρειάζεται μια στάλα χρόνο, γιατί είναι πιο αποφασιστικός, βιαστικός, ανυπόμονος, του αρέσει να παίρνει ρίσκα, δεν νιώθει τόσο έντονα το αίσθημα του φόβου και της αποτυχίας. 

 

από την άλλη είναι και εκείνος, που όσο χρόνο και αν του δώσεις, πάλι δεν του φτάνει, γιατί φοβάται μήπως κάνει κάποια βιαστική κίνηση και απογοητευτεί. Όλα συμβαίνουν  και όλα έρχονται στην ώρα τους, για τον καθένα μας ξεχωριστά.

 

Σε όσους λοιπόν που η χρονιά που πέρασε δεν ήταν και τόσο καλή, μην το βάζετε κάτω, κάτι ήθελε να σας δείξει, κάτι ήθελε να σας πει, αντί να γκρινιάζετε από φόβο μην αντιμετωπίσετε και φέτος τα ίδια, υποδεχτείτε το νέο έτος με αγάπη! Γεμίστε τη ζωή σας με ευτυχία, αυτή που θα βρείτε στα πιο απλά πράγματα, στις πιο απλές στιγμές, σε κάποια βλέμματα ξεγνοιασιάς, σε αγκαλιές τρυφερές, σε κάποια χάδια, φιλιά, ανθρώπους που ξεχειλίζουν από χαρά, σε φιλίες που μοιάζουν αδελφικές, σε λέξεις που δεν τολμάς να πεις. 

 

Τόλμησε αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Αλλά ό,τι κάνεις, να το κάνεις με αγάπη. Να πιστεύεις σε εσένα. Άρπαξε κάθε ευκαιρία που θα σου έρθει και αν δεν έρθει ψάξε την εσύ, δεν τρέχει κάτι... Να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για παν ενδεχόμενο! Μην αφήσεις και άλλη χρονιά να φύγει χωρίς να έχεις προσπαθήσει για το καλύτερό σου. Μην αφήσεις τις ημέρες να περάσουν χωρίς να εκπληρώνεις τις επιθυμίες σου... σιγά - σιγά, όλα στην ώρα τους!

 

Όσο για εσάς που η χρονιά που πέρασε σας άφησε καλά σημάδια, μην επαναπαύεστε. Και αυτή η χρονιά έτσι θα είναι και η επόμενη, αρκεί να πιστεύετε ότι αξίζετε να περνάτε όμορφα χωρίς προκαταλήψεις και άσχημα συναισθήματα. Το παν είναι να έχεις θετική ενέργεια. Για ό,τι κάνεις! 

 

Ας υποδεχτούμε αυτή τη χρονιά, βάζοντας ένα ποτήρι κρασί, κόκκινο, λευκό δεν έχει σημασία. Και να την απολαύσουμε. Να την ξεζουμίσουμε. Να πάρουμε από αυτό το έτος ό,τι έχει να μας δώσει. Να το κοιτάμε κατάματα σε όλη τη διάρκειά του, χαμογελώντας από ευχαρίστηση, από ευτυχία...

 

Εύχομαι σε όλους εμάς, αυτή τη χρονιά να την απολαύσουμε! Εύχομαι Υγεία, Ευτυχία, Δημιουργία, Έρωτα, Πάθος, Αγάπη, Χαρά, Χαμόγελα, πολλά Χαμόγελα!

 

Κάθε μέρα που ξυπνάτε, να βλέπετε την πιο όμορφη πλευρά σας, όποια κι αν είναι αυτή...

 

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019 !!!

 

 

Social Share